Почистване на подови настилки

Почистване на подови настилки

Защо фирма „КАЛИНА“ 2012 ООД е лидер в професионалното и машинно почистване на подови настилки в гр. София и страната?

 1. Услугата ни обхваща всички видове подови настилки.

Разполагаме със специализираното оборудване и умения, необходими за почистване и възстановяване на всеки тип под до степен на чисто нов – от килими до винил, дърво, мрамор и камък.

 1. Спестяваме ви много пари и разходи.

Нашето решение за професионално почистване на подове е изключително рентабилна алтернатива на подмяната на скъпи подови настилки. Освен това с услугата „абонаментно почистване на подови настилки“ бихте могли да си осигурите оферта с до 50% отстъпка от цената за единично почистване, плюс ред други атрактивни бонуси.

 1. Значително удължаваме продължителността на живот на вашата настилка.

Нашите експертни препарати за почистване на търговски подове ще подменят защитния слой на вашия под, като го направят издръжлив и в бъдеще.

 1. Ще ви посетим в най-удобно за вас време.

Работното време на фирма „КАЛИНА“ 2012 ООД  е 24/7. Това означава, че максимално ще ограничим всякакви смущения за вас или вашата организация с присъствието си.

Професионално и машинно почистване на МЕКИ и ТВЪРДИ подови настилки

 • Проф. и машинно почистване на подови настилки може да се раздели на 2 основни вида.
  1. Почистване на МЕКИ подови настилки:
  • мокети;
  • килими;
  • и др.
  1. Почистване на ТВЪРДИ подови настилки:
  • дърво;
  • камък;
  • мрамор;
  • теракот;
  • ламинат;
  • линолеум;
  • и др.

Какво представлява професионалното и машинно почистване на МЕКИ подови настилки (килими и мокети)?

В зависимост от материята, от която е направена вашата МЕКА подова настилка, се използват следните методи за почистване:

– метод на екстракция с гореща вода;

– метод на сухо почистване.

Ето за какво е подходящ всеки от тези два метода на почистване:

Почистване на меки подови настилки с ЕКСТРАКЦИЯ С ГОРЕЩА ВОДА

Почистването с екстракция с гореща вода е подходящо за повечето видове обикновени килими. Може да се използва за синтетични (полиестър, микрофибър и др.изкуствени тъкани) и за вълнени материали.

СУХО ПОЧИСТВАНЕ на меки подови настилки

Сухото почистване на килими и мокети има две разновидности: прахово сухо почистване на килими и сухо почистване на килими с разтворител. Прахообразното сухо почистване се използва за по-твърди килими(мокети), изработени от естествени влакна, като юта, сизал и др. Сухото почистване на килими с разтворител се използва за скъпи и изработени от деликатни материали килими (подходящо е и за мека мебел, и завеси).

Какво представлява проф. и машинно почистване на ТВЪРДИ подови настилки?

Машинното почистване на твърди подови настилки задължително трябва да се извършва от обучени специалисти, защото няма място за експерименти. Работи се със специализирана, сложна за опериране техника, с която всяка грешка може да струва скъпо.

Какво включва услугата ни?

Ще посетим имота ви в удобно за вас време, заедно с необходимото професионално оборудване за изпълнение на задачата. Ще огледаме внимателно пода ви и ще определим най-подходящата техника за почистването му.

Основни методи за машинно почистване на ТВЪРДИ подови настилки

В зависимост от вида на пода, съществуват 3 основни метода за машинно почистване на ТВЪРДИ подови настилки.

 • Почистване на запечатан под

Повърхността на пода се почиства с машина за почистване на твърди подови настилки, към чийто край е прикрепена специална подложка. С нейна помощ се отстранява горния слой на уплътнителя на пода. След това се разнася специален почистващ разтвор по целия под и се оставя да се утаи за известно време. Този разтвор попива цялата натрупана мръсотия и замърсявания от повърхността. Когато времето изтече, в действие влиза специалната екстракционна машина. Тя отстрянава почистващия разтвор заедно с всички изхвърлени нехигиенични вещества. Накрая подът се напръсква с подходящия уплътнител за да получите идеално чист и защитен под.

 • Почистване на полиран под

Този метод най-често се използва при почистването на линолеум и винилови подове. Подът старателно се почиства и измива. След това върху него се нанася специален разтвор за отстраняване на налепи и се оставя за около 15 минути. Когато времето изтече, се използва използва машина от ротационен тип с масиращи подложки, за да се свали лака. По този начин старият слой лак се отстранява заедно с всички натрупани замърсявания. Следва старателно измиване на пода с неутрализатор. Накрая се нанася нов слой лак в зависимост от вида на пода. Трябва да се изчака два- до три часа преди отново да можете да ходите по подновения си и идеално чист под.

 • Обикновено ротационно почистване

Разбира се, ако подът ви не се нуждае от подновяване на покритието, тогава екипът ни просто ще го почисти старателно. Напръсква се със специален почистващ разтвор, който разнася всички остатъчни замърсявания, които след това се почистват с помощта на ротационна машина.

Абонаментно професионално почистване на подови настилки в гр. София и страната

„КАЛИНА“ 2012 ООД предлага на клиентите си услугата „абонаментно професионално почистване на подови настилки“ в гр. София и страната. Това е услуга, която ще ви спести много пари и ще ви осигури чисти подови настилки в дома или офиса ви за дълъг период от верме. А това означава константна здравословна среда за вас и семейството ви, за вашите служители и клиенти. Отстъпката при подписване на абонаментен договор за професионално и машинно почистване на подови настилки с фирма „КАЛИНА“ 2012 ООД може да достигне до 50%. Освен това ще получите 50% отстъпка и за всички останали услуги на фирмата ни.

Без значение дали желаете да поръчате някоя от предлаганите от фирмата ни услуги за професионално и машинно почистване на подови настилки, или просто искате да ни попитате нещо – ще се радваме да помогнем.

Доверете се на нашата фирма

за почистване на подови настилки в гр. София и страната

Call Now Button