Как да почистите правилно килимите

capet cleaning


Когато почистват килими, много хора се опитват да спестят пари, като наемат преносима машина за почистване на килими. Почистването на вашите собствени килими може да бъде лесно, но има няколко насоки, които трябва да следвате. Преносимите аспиратори за килими под наем могат да бъдат наети в повечето магазини за хардуер и хранителни стоки. Тези малки аспиратори за килими са чудесни за малки площи, но са с ниска мощност и често се използват добре.

Когато почистват килими, много хора се опитват да спестят пари, като наемат преносима машина за почистване на килими. Почистването на вашите собствени килими може да бъде лесно, но има няколко насоки, които трябва да следвате. Преносимите аспиратори за килими под наем могат да бъдат наети в повечето магазини за хардуер и хранителни стоки. Тези малки аспиратори за килими са чудесни за малки площи, но са с ниска мощност и често се използват добре. Когато наемате преносима машина за изсмукване на килими, препоръчително е да се консултирате с местния магазин за почистващи и санитарни материали. Уредите за изсмукване на килими, наети от дистрибутори на портиерите, обикновено са в по-добро състояние и осигуряват по-добро засмукване. Тези професионални типове преносими аспиратори за килими обикновено могат да бъдат наети за малко повече от цената на наемането на такъв от местен магазин за хардуер или хранителни стоки. Освен това, като отидете при професионален дистрибутор на почистващи препарати, вероятно ще намерите по-добри продукти за почистване на килими, отколкото в местния магазин за хранителни стоки.

Когато отидете да наемете машината за изсмукване на килими, уверете се, че дистрибуторът на консумативи за чистачки ще прегледа щателно работата на машината. Дистрибуторите на чистачки продават професионални и индустриални консумативи за почистване на килими всеки ден и са добре запознати с препоръчването на правилните продукти за почистване на килими за вашите индивидуални нужди. Винаги питайте дали има други приспособления, които могат да се наемат за аспиратора за килими, за да можете едновременно да почиствате мебелите и завесите си. Ако възнамерявате да наемете аспиратор за килими за период от 24 часа, препоръчително е да се възползвате възможно най-много от него.

След като сте закупили всичките си химикали за почистване на килими и сте наели своя аспиратор за килими, е време да започнете да почиствате килимите си. Първо се опитайте да преместите възможно най-много мебели от стаята, за да имате чист път за аспиратора. Вакуумирайте килима старателно, за да отстраните колкото е възможно по-големи отпадъци, преди да използвате машината за изсмукване на килими. Ако имате много мръсни петна по платното за движение, препоръчваме ви да напръскате тези зони с професионален препарат за почистване на платна за движение и да следвате препоръките на производителя за употреба. Обикновено е по-лесно да напръскате препарат за почистване на платната за движение върху мръсните зони с обикновена градинска помпа за пръскачка. Уверете се, че сте почистили пръскачката с градинска помпа преди употреба, за да премахнете всички остатъчни химикали от градинарството.

След като чистачът на платното за движение е имал време за работа, можете да започнете да вадите килимите. Когато смесвате вашия екстракционен разтвор за аспиратора за килими, не забравяйте да следвате препоръките на производителя. Смесете точното количество вода с разтвора за екстракция и се опитайте да нагреете водата възможно най-гореща. Когато извличате и почиствате килими, горещата вода ще направи вашите килими по-чисти, отколкото ако използвате студена вода. Когато използвате машина за изсмукване на килими, уверете се, че сте направили кръстосан щрих с вашите почистващи ленти. Първо направете цялата стая на ленти, вървейки в една посока, екстрактът върху лентите под ъгъл от 90 градуса, вървейки в другата посока. След като извадите цялата стая, е време да изплакнете цялостно килимите си. Когато изплаквате килима, промийте стаята със студена вода, за да отстраните всички почистващи препарати и екстракционен разтвор. Ако не изплакнете килимите си старателно, килимът ви може да действа като магнит за мръсотия, след като изсъхне. В края на цикъла на изплакване мръсната вода, излизаща от екстрактора, трябва да е много по-бистра, отколкото когато сте започнали.

След като сте извадили вашите килими, използвайте обезвлажнител и вентилатор за килими, ако е възможно, за да ускорите изсъхването на пода. Влажните и бавно съхнещи килими могат да причинят развитие на мухъл и бактерии в подложката на килима. Вентилаторите за килими, понякога известни като двигатели за килими, изсушават пода бързо, като издухват големи количества въздух върху повърхността на килимите. Изсушителят ще отстрани водата от въздуха, докато килимът изсъхва и ще направи условията ви на живот малко по-малко влажни. След като вашите килими са изсъхнали, използвайте прахосмукачка, за да отстраните всички косми и мъх, които са излезли на повърхността на килима поради процеса на екстракция на килима. Преди да върнете аспиратора за килими обратно в магазина под наем, уверете се, че е чист и в същото състояние, в което сте го проверили, за да избегнете допълнителни такси за почистване на уреда.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Call Now Button